Personal tools
You are here: Home News & Events All news 250 anys de ciència i arts

250 anys de ciència i arts

La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) – presidida per Ramon Pascual - celebra enguany el seu 250è aniversari.


El premi Nobel de Física Jack Steinberger, el professor William F. Van Altena de la Universitat de Yale i el compositor, músic i acadèmic Jordi Savall, són alguns dels participants al programa d'actes per commemorar els 250 anys de la RACAB.

L'acte inaugural de les celebracions d'aquest aniversari va tenir lloc el passat 6 de maig al Saló de Cent de l'ajuntament de Barcelona, quan l'alcalde, Xavier Trias, va entregar la Medalla d'Or al Mèrit Científic a la RACAB.

Dins del marc de l'aniversari, el 9 de maig la Societat Europea de Física (EPS) va nomenar l'Observatori Fabra - que depén de la RACAB - com el primer EPS Historic Site de tota Espanya.

La RACAB - presidida per Ramon Pascual, president de la Comissió Executiva del Sincrotró ALBA - és una associació de professionals de la Ciència i Arts i les seves aplicacions que promou la ciència, la tècnica i l'art en l'àmbit de la cultura i la societat. Es va crear el 1764 i actualment en formen part un màxim de 75 membres que corresponen als àmbits de les matemàtiques, l'astronomia, la física, la química, les ciències de la Terra, biologia, tecnologia i arts.

Més informació: http://www.racab.es/en/250aniversari




250 years of science and arts

Conferència de Jack Steinberger, presidida per Artur Mas.

 

250 years of science and arts

Document Actions