Personal tools
You are here: Home News & Events All news Comença l'Any Internacional de la Cristal·lografia

Comença l'Any Internacional de la Cristal·lografia

Aquest 2014 ha estat declarat per l'ONU com l'Any Internacional de la Cristal·lografia. Durant tot l'any, s'organitzaran activitats per difondre en què consisteix i quines aplicacions té aquesta ciència en la vida quotidiana de les persones. El Sincrotró ALBA utilitza la cristal·lografia i la difracció de raigs X per fer experiments a tres de les seves línies de llum.

 

El proper 20 de gener, a la seu de la UNESCO a París, tindrà lloc la cerimònia d'inauguració de l'Any Internacional de la Cristal·lografia, la disciplina científica que estudia la disposició dels àtoms i les molècules a l'espai. Al llarg de 2014, s'organitzaran conferències, tallers i exposicions per donar visibilitat a aquesta ciència. 

De les set línies de llum operatives que hi ha a l'actualitat al Sincrotró ALBA, tres d'elles utilitzen la difracció de raig X per dur a terme experiments. XALOC, especialitzada en cristal·lografia de macromolècules, permet resoldre l'estructura de proteïnes a nivell atòmic. MSPD (Materials Science and Powder Diffraction) fa experiments de difracció amb alta resolució i a altes pressions. NCD (Non-Crystalline Diffraction) duu a terme experiments de SAXS (Small Angle X-ray Scattering) per obtenir informació estructural de grans molècules com polímers o fibres, entre d'altres. 

Més informació al web oficial de l'Any Internacional de la Cristal·lografia: http://www.iycr2014.org

International Year of Crystallography begins 

 

 
Document Actions